Στις 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Φεστιβάλ Ψηφιακών Δρώμενων της Π.Ε. Τρικάλων που συνδιοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Τρικάλων και το Κέντρο Πληροφορικής Νέων Τεχνολογιών . Στο Φεστιβάλ πήρε μέρος και η σχολική μας μονάδα μέσω της εργασίας πενταμελούς ομάδας της Α΄Λυκείου. Η εργασία είχε θέμα τη δημιουργία ηλεκτρονικού παιχνιδιού 2D (Λαβύρινθος-Maze) με τη βοήθεια του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Game Maker.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (Φεστιβάλ Ψηφιακών Δρώμενων) είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Το 9ον Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων στις 12 Απριλίου 2019 στο Μουσείο Τσιτσάνη
Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ υπήρξε η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Επίσης συμπεριελήφθηκαν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Γι’ αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κτλ).